Sundt og varieret

Jeg tilbyder en sund og varieret kost og opdatere mig løbende i sundhedstyrelsens anbefalinger, ved at deltage i foredrag med uddannet ernærings eksperter.
Børnene bliver tilbudt 4  måltider om dagen.

Morgenmad, Er typisk havregrød med bær eller yoghurt med havregryn(havregryn indeholder antioxidant og gode kostfibre). Hertil letmælk.

Formiddagsmad er typisk en hjemmebagte boller. Hertil tilbydes frugt. Hertil vand.

Frokost kan være bondebrød/rugbrød med pålæg, der vil altid være en slags fiskepålæg.
Det kan også være en varm ret,  dette kan være lasanje med revet, gulerødder, rødbede og squash, blendede bælgfrugter 
(Bønner, kikærter eller linser) dog også med kød, bare mindre kød.
Det kan også være fiskefrikadeller, fuldkornspasta, majs og grøntsagsmos. Hertil vand.

Eftermiddagsmad vil typisk være knækbrød, majskiks, grøntsagskiks, grøntsager. Hertil vand.
Når det er meget varmt laver jeg smootie med grøntsager, frugt og bær.



Gulerodsboller

Ingredienser 
350 gr vand
25 gr gær
50 gr sukker
2,5 gr salt
1 æg + 1 æg til at smøre bollerne med
100 gr gulerødder
100 gr havregryn
600 gr hvedemel
90 gr smør

Fremgangsmåde
Gæren smuldres i det lunkne vand og der røres grundigt rundt til gæren er opløst, salt og sukker tilsættes.
Her efter rives gulerødderne og kommes i blandingen sammen med havregryn og æg, det røres godt sammen og havregrynene må godt blive bløde inden man tilsætter hvedemel.
Hvedemel tilsættes og dejen æltes grundigt.
til sidst tilsættes blødt smør, det ældes godt ind i dejen. Dejes stilles til hævning i 45 minutter med husholdningsfilm.
Efter 45 minutter, ældes dejen forsigtigt og der laves ca 14 -15 boller.
Ovn tændes på 180 grader varmluft.
Bollerne hæver 15 minutter mere med husholdningsfilm.
Bollerne pensles med 1 æg lige inden de sættes i ovnen.
I forvarmet ovn ved varmluft 180 grader skal de have 16 minutter.
Velbekommen

Havregrynsboller

350 dl lunkent vand
50 gr gær
30 gr sukker
1 tsk fint salt
150 gr havregryn
50 gr fuldkorns hvedemel
ca 450-500 gr hvedemel
smør 100 gr
1æg

Fremgangsmåde

Hæld det lunkne vand i en skål, smulder gær i skålen og rør til den er opløst tilføj sukker, salt og rør rundt.
tilføj derefter havregryn og fuldkorns hvedemel og rørsammen så tilføjes hvedemel lidt af gangen til dejen ikke klister her efter kommes blødt smør i blandingen og det æltes grundigt, stilkes så til hævning med husholdningsfilm oversig i mindst 45 minutter, så laves de til ca 12 boller her efter hæver de igen mindst 15 minutter og gerne op til 30 min, med husholdningsfilm over sig, herefter pensles de med ægget og kommes i forvarmet  almindelig ovn 200 gr i 15-16 minutter. Tages ud og afkøler på en rist, velbekommen